2013. szeptember 1., vasárnap

Fahéjas csiga másképpen

Éva Gizella receptje.
(a kép nem az enyém, mert nincs gépem, de az enyém is így nézett ki)

50 g élesztő
2 dl tej
200 g
3/4 dl cukor
2 + 1 tojás
10 - 11 dl liszt
½ mk só
Porcukor
1 ek őrölt kardamon

Első töltelék :
4 dl vaníliakrém / vaníliapuding

Második töltelék :
200 g vaj
1½ dl cukor
2 ek őrölt fahéj

Tegyél zsírpapírt egy 25 x 40 centis tepsibe

Melegítsd fel a tejet 37 fokra, öntsd az élesztőre és kavargasd amíg elolvad.
Keverd össze a lisztet a száraz hozzávalókkal egy robotgépben. Add hozzá a puha vajat, a tejet és a felfuttatott élesztőt. Keverd össze és dolgozd össze a gépben 8 - 10 percig. Szórd meg a sóval és dagaszd még 2 - 3 percig. Keleszd egy tálban, letakarva 40 percig.

Az első töltelékhez készítsd el a vaníliakrémet a csomagolás szerint. Tedd hidegre hűlni. Ha csak vanília-pudingport találsz, készítsd azt el a csomaglás szerint, de keverj bele még 1 ek tejet, hogy kicsit hígabb legyen.

A második töltelékhez keverd össze a cukrot és az őrölt fahéjat a puha vajjal.

Ha a tészta megkelt vedd ki 1/3 a tálból, nyújtsd ki 25 x 40 centire és tedd a tepsibe.

A maradék tésztát nyújtsd 60 x 30 centire. Kend meg a második töltelékkel és csavard fel a hosszú oldaláról. Vágd a tekercset 24 darabra.

Simítsd a vanília-krémet a tepsiben levő tésztára. Állítsd a töltött tésztadarabokat egymás mellé a vanília krém tetejére és keleszd 40 percig.

Kapcsold a sütőt 200 fokra

Kend meg felvert tojással és süsd a sütő alsó részén 25 percig. Hagyd a tésztát kicsit hűlni és szórd meg porcukorral mielőtt felvágod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése