Az Ökörszemet sütötte és fotózta: Jákli Judit.
- 700g liszt
- 4,5dl langyos tej
- 50g élesztő
- 3 tojás sárgája
- 1,2dl étolaj
- 3ek cukor
- pici só
- +1tojás a lekenéshez
- Töltelék:500g áttört túró
- ízlés szerint cukor
- 2 tojás sárgája
- 1ek tejföl
- 2 vaniliáscukor
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola
- csipet só
Elkészítés:
- Az élesztőt 2 dl tejjel,és 1 kanál cukorral felfuttatjuk.Közben kimérjük a többi hozzávalót,és az olaj kiv
ételével a megkelt élesztővel jól összedolgozzuk.A végén az olajjal is bedagasztjuk,és 1 órát kelesztjük. - Addig a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
- A duplájára kelt tésztánkat óvatosan megdolgozzuk a gyúródeszkán,és még 10 percig pihentetjük.
- 1cm vastagra nyújtjuk,köröket szaggatunk,én most egy 9 cm átmérőjű csészével csináltam.
- Közepébe fészket készítünk(lásd a képen),szélét tojással lekenjük,1 ek tölteléket halmozunk bele.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,ne túl közel egymáshoz,15 percig pihentetjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.Rácsra tesszük,kihűtjük, vaniliás porcukorral
megszórjuk.
- Az élesztőt 2 dl tejjel,és 1 kanál cukorral felfuttatjuk.Közben kimérjük a többi hozzávalót,és az olaj kiv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése